Ο εγκέφαλος των κοριτσιών ωριμάζει στα 10 και των αγοριών... μετά από 10 χρόνια - Γιατί οι άνδρες βάζουν στα 20 μυαλό...

Αποδεικνύεται καθημερινά και όμως οι άνδρες αρνούνται να το παραδεχτούν.

Ωστόσο, τα στοιχεία που έφερε στο φως μία νέα μελέτη, δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.

Οι γυναίκες ωριμάζουν πιο γρήγορα από τους άνδρες. Μάλιστα, σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου του Νιούκασλ, σε ηλικία μόλις 10 ετών, οι σκέψεις των κοριτσιών αρχίσουν να γίνονται ορθολογικές, σε αντίθεση με τους άνδρες που ωριμάζουν στα 20.

Οπως αναφέρει η Dailymail, καθώς μεγαλώνει ο άνθρωπος, οι περιττές συνδέσεις μεταξύ των κυττάρων αρχίζουν να χάνονται, αφήνοντας μια πιο αποτελεσματική μηχανή επεξεργασίας (εγκέφαλος).

Οι ερευνητές με τη βοήθεια μαγνητικών τομογραφιών μελέτησαν τους εγκεφάλους 121 ανθρώπων ηλικίας από 4 έως 40 ετών. Τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Cerebral Cortex, έδειξαν πως η συγκεκριμένη διαδικασία για τα κορίτσια ξεκινούσε στην ηλικία των 10 ετών, ενώ στα αγόρια αργούσε... δέκα χρόνια ακόμη.

Εξηγώντας τη διαδικασία εξορθολογισμού του εγκεφάλου, ο Dr Marcus Kaiser ανέφερε: «Αυτό αποτελεί μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας της μάθησης. Ο εγκέφαλος στο σύνολό του εξακολουθεί να επεκτείνεται, αλλά χάνει συνδέσεις. Είναι σα να βρίσκεται κανείς σε ένα πάρτι, όπου όλοι γύρω του μιλούν, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να συγκεντρωθεί. Αν όμως κάποιες από τις φωνές "εξαφανιστούν", είναι πιο εύκολο να ακούσει. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον εγκέφαλο. Αν κάποιες συνδέσεις εκλείψουν, είναι πιο εύκολο να "κάνει τη δουλειά του"».

Πηγή : iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...