ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : Ποιος και πώς αγόρασε μια αεροπορική εταιρεία μόνο με 88 σεντς !

Μπορεί κάποιος να αγοράσει μια αεροπορική με 88 σεντς; 

Η απάντηση είναι “ναι”, τουλάχιστον στην περίπτωση του αεροπορικού κολοσσού του Richard Branson.

Συγκεκριμένα, η Virgin έλαβε σήμερα τον πλήρη έλεγχο της οικονομικής αεροπορικής εταιρείας Tigerair Australia, αγοράζοντας το εναπομείναν 40% που δεν κατείχε ήδη με τίμημα... ένα αυστραλιανό δολάριο (ούτε καν αμερικάνικο) που κατέβαλε στη μητρική της με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε ότι η Singapore Airlines θα έπαιρνε τον έλεγχο της Tiger Airways, θυγατρική της οποίας είναι η Tigerair Australia, ως μέροs του σχεδίου ανάκαμψης της ζημιογόνας εταιρείας.

Η Virgin Australia αγόρασε το 60% της Tigerair στα μέσα του 2013 για 35 εκατ. αυστραλιανά δολάρια και η συμφωνία περιελάμβανε τον όρο να αγοράσει και το υπόλοιπο μερίδιο του αερομεταφορέα που αγωνιζόταν να βγάλει κέρδη, για το ευτελές ποσό του 1 δολ.

Ο επικεφαλής της Virgin Australia, John Borghetti, είπε ότι η αγορά θα της επιτρέψει να πετά σε μια σειρά νέων δρομολογίων μικρών αποστάσεων, προσφέροντας ευκαιρίες ανάκαμψης για την εταιρεία, ενώ θα αυξήσει και την κερδοφορία της Tigerair.

Σημειώνεται ότι η Virgin ανακοίνωσε καθαρές ετήσιες ζημιές 355 εκατ. δολ., ενώ η επίσης αυστραλιανή Qantas κατέγραψε απώλειες ρεκόρ 2,8 δισ. αυστραλιανών – πάντα – δολαρίων.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...