Δέντρο φύτρωσε στις κερκίδες ελληνικού γηπέδου! (Φωτογραφίες)

Απίστευτο, όμως αληθινό και μάλιστα ελληνικό…

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά η φωτογραφία που ακολουθεί είναι αληθινή και την οποία έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Έμπρος”, είναι από ένα γήπεδο της χώρας μας, στο οποίο μέχρι πριν 10 χρόνια γίνονταν αγώνες της Α΄ Εθνικής.

Μάλιστα, σε αυτό το γήπεδο, έχει γίνει και αγώνας ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Είναι το γήπεδο της Ξάνθης, αυτό που βρίσκεται μέσα στην πόλη, η ιστορική έδρα του ΑΟΞ και
μετέπειτα Skoda Ξάνθης.

Στο μοναδικό πέταλο του γηπέδου, το οποίο πολλές φορές ήταν κατάμεστο από οπαδούς των φιλοξενούμενων ομάδων, έχει φυτρώσει ένα δέντρο και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να το κόψει, όσο ήταν μικρό.

Το δέντρο μεγαλώνει ανενόχλητο και κάποια στιγμή οι ρίζες του θα προκαλέσουν ζημιά στην κερκίδα…H συγκεκριμένη κερκίδα, που χτίστησε τη δεκαετία του ’80 (το γήπεδο κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα), φέρει το όνομα “Άρης Κουλούρης”, του αδικοχαμένου γιού του τότε υπουργού αθλητισμού, Κίμωνα Κουλούρη, επί των ημερών του οποίου έγινε η κερκίδα.

Σ΄ αυτό το γήπεδο παίζει σήμερα ο Ορφέας Ξάνθης και η φωτογραφία είναι μάρτυρας της εγκατάλειψης του εν λόγω γηπέδου, αλλά και της γενικότερης εγκατάλειψης των αθλητικών εγκαταστάσεων, στην Ελλάδα της κρίσης.

Όπως αναφέρει το thrakisports, το πρόβλημα στο συγκεκριμένο γήπεδο είναι πως είναι ασαφές το ιδιοκτησιακό του καθεστώς και τη συντήρησή του την έχει αναλάβει ο Ορφέας Ξάνθης, που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα.

Στο γήπεδο της Ξάνθης, έπαιζε η Skoda Ξάνθη μέχρι το καλοκαίρι του 2004, όταν μετακόμισε στο ιδιόκτητο γήπεδό της στα Πηγάδια. Το τελευταίο παιχνίδι Α΄ Εθνικής σε αυτό το γήπεδο, ήταν το Ξάνθη – Ηρακλής 0-1, στις 22 Μαΐου 2004.

Στις 3 Οκτωβρίου 2002, η Ξάνθη έδωσε και τον πρώτο της ευρωπαϊκό αγώνα, με την Λάτσιο.

πηγή : kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...