Μαδρίτη: Ποδοσφαιρική ομάδα βοηθά 85χρονη που της έκαναν έξωση

Ο σύλλογος της Μαδρίτης, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία, 

ανέλαβε να πληρώνει για πάντα το ενοίκιο στο νέο σπίτι της Κάρμεν Μαρτίνεθ Αγιούδο, η οποία ήταν εγγυήτρια σε ένα δάνειο 40 χιλιάδων ευρώ που είχε πάρει ο γιος της.


Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε η ποδοσφαιρική ομάδα της Ράγιο Βαγιεκάνο, που εδρεύει σε μια λαϊκή συνοικία της Μαδρίτης, καθώς δεσμεύτηκε να βοηθήσει μία 85χρονη γυναίκα, στην οποία έκαναν έξωση από το σπίτι της.


Ο σύλλογος της Μαδρίτης, που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία, ανέλαβε να πληρώνει για πάντα το ενοίκιο στο νέο σπίτι της Κάρμεν Μαρτίνεθ Αγιούδο, η οποία ήταν εγγυήτρια σε ένα δάνειο 40 χιλιάδων ευρώ που είχε πάρει ο γιος της.

Η 85χρονη γυναίκα βρέθηκε στο δρόμο μετά από 50 χρόνια, καθώς ο γιος της, στου οποίου το όνομα είχε μεταφερθεί η κυριότητα του σπιτιού μετά το θάνατο του συζύγου της, αδυνατούσε να αποπληρώσει το χρέος του, που πλέον φτάνει τις 70 χιλιάδες ευρώ.

Η ηλικιωμένη δεν γνώριζε τίποτα για το χρέος, μέχρι τη στιγμή που αξιωματικοί της αστυνομίας της χτύπησαν την πόρτα, για να την ενημερώσουν ότι πρέπει άμεσα να φύγει από το διαμέρισμα.

Μία τοπική επιτροπή, που αγωνίζεται κατά των εξώσεων, κατόρθωσε να κερδίσει μία μικρή παράταση μέχρι την περασμένη Παρασκευή, όταν επτά φορτηγάκια της αστυνομίας έφτασαν έξω από το σπίτι της 85χρονης, με σκοπό να την απομακρύνουν οριστικά από το οίκημα.

Οι ιθύνοντες της ποδοσφαιρικής ομάδας της γειτονιάς, ωστόσο, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, αναλαμβάνοντας να βοηθήσουν την κα Κάρμεν να βρει ένα νέο σπίτι, καλύπτοντας τα μηνιαία της έξοδα για το υπόλοιπο της ζωής της.
 
  
«Δεν έχω άλλα δάκρυα να κλάψω» ανέφερε συγκινημένη η 85χρονη, ενώ ο προπονητής της ομάδας, Πάκο Χέμεθ τόνισε: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα βοηθήσουμε αυτή τη γυναίκα. Εγώ, το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες θα της δώσουμε ένα χέρι βοηθείας, ώστε να βρεθεί ένα μέρος όπου θα μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, χωρίς να αισθάνεται ότι έχει εγκαταλειφθεί».

Ο προπονητής πρόσθεσε ότι θα ήθελε να βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους, αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Περίπου 67 χιλιάδες εξώσεις έλαβαν χώρα στην Ισπανία το 2013, σύμφωνα με τον «Guardian», τη στιγμή που 3,4 εκατομμύρια σπίτια παραμένουν ακατοίκητα.

πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...