Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες baby και θυμάρι

Λαχταριστό και μυρωδάτο πιάτο στο φούρνο

Υλικά για 4-6 άτομα

- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 2 λεμόνια κομμένα στη μέση
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι νερό
- 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 κιλό πατάτες baby

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Ξεκινήστε την προετοιμασία για το κοτόπουλο. Γεμίστε με τα κομμένα λεμόνια και 2 σκελίδες σκόρδο την κοιλότητα του κοτόπουλου. Αλείψτε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

3. Σε ένα ταψί βάζετε τις φέτες λεμονιού και τις υπόλοιπες 3 σκελίδες σκόρδο, απλώνετε τις πατάτες baby γύρο από το κοτόπουλο. Προσθέστε το λευκό κρασί και το νερό.

4. Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τα λεμόνια . Καλύψτε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά. Αφαιρέστε αλουμινόχαρτο, αλείψτε με το ζουμάκι του αποκάλυψε για 1 ώρα ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί.

πηγή : sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...