Τα μυστικά για μια καλή σάλτσα μπολονιέζ

Η αγαπημένη συνταγή εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το καλύτερο κρέας για τη μπολονιέζ είναι τα πολλά κρέατα: μοσχάρι και χοιρινό μαζί.


Αν βρείτε βοδινό και μοσχάρι, πάρτε λίγο κιμά και από τα δύο.

Η συνταγή απαιτεί αρκετά υλικά, αλλά είναι πολύ απλή, πιστέψτε με.

Υλικά

200 γραμμάρια κιμά μοσχάρι
200 γραμμάρια κιμά χοιρινό
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 καρότα ψιλοκομμένα
2 κλαδιά σέλινου, ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές σάλτσα τομάτας
1 φλυτζάνι λευκό κρασί, ποιοτικό
1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια
1 φλυτζάνι γάλα (ναι, γάλα! Βάλτε το και μη μιλάτε, το απαιτούν οι Ιταλοί σεφ)
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1/4 του φλυτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
Τυρί παρμεζάνα για τρίψιμο στο τέλος

Εκτέλεση

Τρίψτε όλα τα λαχανικά μαζί σε ένα μίξερ. Κάπως έτσι:


Βάλτε τα σε μια καλή κατσαρόλα ώσπου να μαυρίσουν, όχι να καούν
Οταν φύγουν όλα τα υγρά, προσθέστε τα κρέατα


Γυρίστε τα λαχανικά με το κρέας στην κατσαρόλα για 20 λεπτά περίπου. Να φύγουν τα υγρά, να έρθουν τα αρώματα
Προσθέστε κρασί, ζάχαρη, μπαλσάμικο, γάλα, αλάτι, πιπέρι. Αφήστε τα να ξεδώσουν για 10 λεπτά και προσθέστε τις ντομάτες, σάλτσα και ολόκληρες, όπως είπαμε
Προσθέστε ένα ποτηράκι νερό ή και μισό, ό,τι λείπει
Κλείστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε το μείγμα για άλλα 20 λεπτά
Αφήστε το λίγο να «σταθεί» μόλις το βγάλετε
Περιττό να σας πω ότι πρέπει ήδη να έχετε μαγειρέψει τα μακαρόνια (σπαγγέτι, ταλιατέλες, πένες, ό,τι υπάρχει)
Σερβίρετε με άφθονη παρμεζάνα και πιείτε άφθονο κόκκινο κρασί, το ζητάει η συνταγή!



Υ.Γ. Μπορείτε να αφήσετε τη σάλτσα στο ψυγείο για 5 ημέρες. Βράστε καινούρια μακαρόνια και απολαύστε τα ζουμερά και φρέσκα πολλές φορές!

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...