Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο γάμος σας έχει τελειώσει

Ζευγάρια που χώρισαν μοιράζονται τις σκέψεις τους

Ακόμη και τα πιο αγαπημένα ζευγάρια έχουν περάσει στιγμές όπου η προοπτική του διαζυγίου δεν φάνταζε μακρινή.


«Μετά από έναν καυγά, μια προδοσία ή ακόμα και για μια δύσκολη περίοδο, ο καθένας ξεχωριστά αναρωτιέται τι θα συνέβαινε στη ζωή του αν δεν είχε συναντήσει ποτέ και δεν είχε παντρευτεί τελικά τον/την σύζυγό του λέει ο Richards-Smith, οικογενειακός σύμβουλος από το Λος Άντζελες.

Αλλά όταν αυτές οι σκέψεις έρχονται στο μυαλό προφανώς υπάρχει «έδαφος». Μιλήσαμε με ζευγάρια που χώρισαν και τους ζητήσαμε να μας πουν πότε κατάλαβαν ότι το διαζύγιο είναι το μέλλον της σχέσης τους. Ιδού οι απαντήσεις τους!

"Κάθε φορά που σκεφτόμουν για το μέλλον, ο ίδιος δεν συμπεριλαμβανόταν σε αυτό."

«Όταν ήμουν έγκυος στο δεύτερο παιδί μας, αναρωτιόμουν πώς θα ήταν η οικογενειακή μας ζωή με δυο παιδιά και πραγματικά πίστευα ότι δεν θα άλλαζαν πολλά πράγματα. Αφού γέννησα ο σύζυγός μου ταξίδευε ανελλιπώς και ήταν μονίμως απών, έτσι εγώ ήμουν εκείνη που είχε το βάρος της ανατροφής των παιδιών μας. Μετά από πολλή ενδοσκόπηση, συνειδητοποίησα ότι απλά δεν ήμουν η ίδια σε όλη αυτή την διαδρομή που ξεκινήσαμε μαζί και θεώρησα πώς θα είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε ξεχωριστούς δρόμους.»  Μπέτυ.

Σταμάτησα να μοιράζομαι πράγματα μαζί του.

«Ο πρώην μου κι εγώ ζούσαμε πραγματικά δυο παράλληλες ζωές. Ήθελα πολύ να πάρω προαγωγή στην δουλειά μου και πάλευα ένα χρόνο για να την κερδίσω. Όταν την πήρα τελικά το πρώτο άτομο που σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο και να μοιραστώ τα ευχαρίστα ήταν η αδερφή μου και μετά η κολλητή μου. Έπρεπε να θυμηθώ ότι υπάρχει και ένας σύζυγος. Ήταν σαφές ότι ζούσαμε ήδη δύο ξεχωριστές ζωές» Τζένη.

«Η 10χρονη κόρη μας μας ζήτησε να πάρουμε διαζύγιο.»

"Μια φορά στο αυτοκίνητο, η 10χρονη κόρη μου με ρώτησε αν η μητέρα της κι εγώ θα πάρουμε διαζύγιο. Στην αρχή προσπάθησα να την καθησυχάσω και της είπα ότι αυτό δεν θα συμβεί, αλλά στη συνέχεια, όταν η γυναίκα μου κι εγώ μιλήσαμε, συνειδητοποιήσαμε ότι η κόρη μας ήξερε για την ένταση της σχέσης μας. Δεν μας το ζήτησε δηλαδή ακριβώς αλλά καταλάβαμε ότι της κάναμε κακό με τους καυγάδες μας.» Πάνος

Ήθελα το καλύτερο για εκείνον

«Ακούγεται παράξενο αλλά από τη στιγμή που το ένιωσα σταμάτησε η ζήλια και ο θυμός που ένιωθα για τον πρώην σύζυγό μου. Επί χρόνια τσακωνόμασταν ανελλιπώς και πάντα θα έβρισκα ένα λόγο να τον επικρίνω. Αλλά ξαφνικά όλα σταμάτησαν και κατάλαβα ότι πολύ απλά δεν έχουμε τίποτα κοινό. Το καλύτερο και για τους δυο μας ήταν να χωρίσουμε.» Κάτια.

«Είπα ψέματα στην οικογένειά μου.»

«Επί δύο χρόνια περίπου έλεγα ψέματα στην οικογένειά μου και τους έκανα να πιστεύουν ότι τα πάντα είναι υπέροχα στον γάμο μου. Μισούσα να με επισκέπτονται, γιατί ήξερα ότι αυτό θα σήμαινε ότι έπρεπε να προσποιούμαι. Μου ήταν απίστευτα δυσάρεστο και προκειμένου να πάρω τον εαυτό μου πίσω αποφάσισα να αναλάβω τις ευθύνες μου και να χωρίσω.» Λίζα

«Ήθελα να με πιάσει επ’ αυτοφώρω»

«Άρχισα να φλερτάρω με πρώην και να κάνω πράγματα επίτηδες ώστε να τον προκαλέσω όπως το να αφήνω το τηλέφωνο μου ξεκλείδωτο πάνω στο τραπέζι ή να κρατάω ανοιχτό τον λογαριασμό μου στο Facebook. Ήταν σαν να ήθελα να με πιάσουν. Μισούσα να λέω ψέματα και να προσποιούμαι τον ερωτευμένο και ήξερα ότι καιι στους δυο μας άξιζε κάτι καλύτερο.» Ντίνος.

«Οι γάμοι με έκαναν να κλαίω.»

«Ήταν μια χρονιά που ο σύζυγός μου κι εγώ πήγαμε σε έξι γάμους και εγώ σε καθέναν από αυτούς έβαζα τα κλάματα. Και όχι τόσο επειδή ήμουν  χαρούμενη για τη νύφη και τον γαμπρό, αλλά επειδή ήμουν τόσο δυστυχισμένη στον δικό μου γάμο που πίστευα ότι κι εκείνοι κάνουν το ίδιο λάθος. Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να χωρίσω.» Νική

Τι λένε οι ειδικοί

Το διαζύγιο είναι μια προσωπική απόφαση. Υπάρχουν ζευγάρια που δίνουν πολλές ευκαιρίες για να σώσουν τη σχέση τους κι άλλα που επιλέγουν κατευθείαν τη λύση του χωρισμού. Σε κάθε περίπτωση όταν υπάρχουν προβλήματα, χρειάζεται ενδοσκόπηση. Εδώ, είναι τα τέσσερα  βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εάν αναρωτιέστε αν πρέπει να χωρίσετε ή όχι.

Μιλήστε με το σύζυγό σας

Αντισταθείτε στον πειρασμό να μιλήσετε με φίλους και οικογένεια για το πώς αισθάνεστε, ακόμα κι αν μπείτε στον πειρασμό, αναφέρει ο Smith. «Κανείς δεν θα είναι σε θέση να σας δώσει τις αμερόληπτες απόψεις που τόσο έχετε ανάγκη», εξηγεί. Αντ 'αυτού, δείξτε πόσο δυστυχισμένος/η αισθάνεστε στον γάμο σας και κάντε μια ειλικρινή συζήτηση για τα επόμενα βήματα.

Δώστε προσοχή στο χρονοδιάγραμμα

Η χειρότερη στιγμή για να πάρετε μια απόφαση για το διαζύγιο είναι όταν και οι δύο βιώνετε κάποια σημαντική αλλαγή όπως μια νέα δουλειά ή ένα μωρό στην οικογένεια. Κι αυτό επειδή δεν σκέφτεστε ξεκάθαρα – είστε πιεσμένοι και θέλετε μια λύση ώστε να ξεφύγετε από το πρόβλημα. Το διαζύγιο μπορεί να μην είναι αυτή η λύση. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση και αποφασίστε με σύνεση και λογική.

Πηγαίνετε σε ένα θεραπευτή μαζί

Ένας σύμβουλος γάμου μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν το βλέπετε και πολύ θετικά κι αυτό επειδή έχει τις επικοινωνιακές δεξιότητες που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε ένα διαζύγιο.

Να είστε ανοιχτοί στα συναισθήματα σας

Κάποιες μέρες, το διαζύγιο μπορεί να φαίνεται σαν να είναι η μόνη επιλογή. Άλλες φορές, μπορεί να νιώσετε ότι είστε εντάξει μαζί. Η αμφιθυμία είναι φυσιολογικό, γι 'αυτό είναι χρήσιμο να έχουμε μια αμερόληπτη γνώμη – έναν σύμβουλο ίσως που θα σας βοηθήσει να βάλετε τις σκέψεις σας σε μια τάξη.

Πηγή : baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...