Φόρτιση κινητών σε λιγότερο από ένα λεπτό

Οι μπαταρίες αλουμινίου του μέλλοντος 

Κι αυτό χάρη στη μπαταρία αλουμινίου, μια τεχνολογία πιο «πράσινη» και πιο ασφαλή από τις μπαταρίες που υπάρχουν σήμερα, όπως αναφέρει η MailOnline σε δημοσίευμά της.

Πρόκειται για την πρώτη μπαταρία αλουμινίου υψηλών επιδόσεων, που «φορτίζει γρήγορα, προσφέρει φόρτιση μακράς διάρκειας και δεν είναι ακριβή» όπως υποστηρίζουν οι σχεδιαστές της.

Η μπαταρία αλουμινίου δημιουργήθηκε από μια ομάδα ερευνητών στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ τη-ς Καλιφόρνια, τα ευρήματα της εργασίας των οποίων δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nature.

«Αναπτύξαμε μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία αλουμινίου, η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις υπάρχουσες συσκευές αποθήκευσης, όπως οι αλκαλικές μπαταρίες που δεν κάνουν καλό στο περιβάλλον και οι μπαταρίες λιθίου, που κάποιες φορές ‘εκρήγνυνται’» εξήγησε ο καθηγητής χημείας και επικεφαλής της έρευνας, Hongjie Dai.

«Η δική μας μπαταρία δε μπορεί να πιάσει φωτιά, ακόμη κι αν την τρυπήσει κανείς με τρυπάνι» πρόσθεσε και τόνισε ότι η τεχνολογία της είναι φθηνή και έχει χαμηλή ευφλεκτότητα σε συνδυασμό με υψηλή χωρητικότητα αποθήκευσης.

Αντί να περιμένετε με τις ώρες να φορτίσει το κινητό σας τηλέφωνο, στο μέλλον η διαδικασία αυτή μπορεί να σας παίρνει λιγότερο από… ένα λεπτό.

πηγή : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...