Ψαρονέφρι με σάλτσα τυριού

Λαχταριστό και ζουμερό πιάτο με χοιρινό κρέας


Υλικά για 4-6 άτομα
- ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά

- ½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί

- 2 φιλέτα από ψαρονέφρι κομμένα σε φέτες ή κύβους

- 1/4 φλιτζανιού γάλα

- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ

- 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα τριμμένο θυμάρι, ρίγανη και εστραγκόν

- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα

- αλάτι

- πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε μέσα τις φέτες ψαρονέφρι και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 7 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Στη συνέχεια βγάζουμε τα ψαρονέφρι από το τηγάνι.

Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα τριμμένα τυριά και τη σκόνη μουστάρδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και διαλύουμε το κορν φλαόυρ στο γάλα. Μόλις διαλυθεί το ρίχνουμε στα τυριά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα και την αραιώνουμε.

Περιχύνουμε τα ψαρονέφρι με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Αν θέλετε σερβίρετε με σαλάτα ή ρύζι.

πηγή : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...