Κοτόπουλο με πατάτες και τρία μυστικά !

Θυμάρι, μέλι και λεμόνι.

Υλικά για 4-6 άτομα


1 κοτόπουλο βιολογικό, χωριάτικο, κομμένο σε κομμάτια
750 γραμμάρια πατάτες βιολογικές
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
Χυμό 1 λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού
2 κουταλίτσες μέλι
Θυμάρι, δενδρολίβανο, ρίγανη, τζίτζερ σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κάντε ένα μείγμα με το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, μέλι, όλα τα αρωματικά, σκόρδο και κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Ανακατέψτε με τα χέρια, με γάντια κουζίνας μιας χρήσης
Αλατίστε το κοτόπουλο, βάλτε το στο μπολ, ανακατέψτε το και γυρίστε το μέσα στο μείγμα καλά
Το βγάζετε από το μπολ
Κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες
Βάλτε τις στο μπολ με το μείγμα και ανακατέψτε καλά και τις πατάτες με τα υγρά υλικά
Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Τοποθετήστε προσεκτικά τα πάντα μέσα σε ταψί
Ρίξτε από πάνω ό,τι έμεινε από τα υγρά
Προσθέστε 1 ποτήρι νερό
Ρίξτε από πάνω λίγο αλάτι και πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο
Τυλίξτε το ταψί με αλουμινόχαρτο
Βάλτε στο φούρνο για 1 1/2 ώρα
Να έχετε το νου σας! Ισως χρειαστεί λίγο νερό, λίγο γύρισμα
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο 20 λεπτά πριν το τέλος
Σερβίρετε ζεστό, με πράσινη σαλάτα




Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...