Φορτηγά κατάλληλα για... προσπέραση – Με τηλεόραση στο πίσω μέρος που δείχνει την κίνηση στον δρόμο [βίντεο]

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Τα φορτηγά και οι νταλίκες στις εθνικές αποτελούν τον μόνιμο εφιάλτη των οδηγών.
Η αργή τους ταχύτητα «επιβάλει» την προσπέραση, όμως ο μεγάλος τους όγκος μειώνει την ορατότητα. Συνδυασμός που αποτελεί πηγή κινδύνου αλλά και άγχους.

Για αυτό το λόγο η Samsung αποφάσισε να εφοδιάσει τα φορτηγά της με ένα πρωτοποριακό σύστημα τηλεοράσεων. Μια κάμερα στο μπροστινό μέρος των οχημάτων της, μεταδίδει την εικόνα του δρόμου στους οδηγούς τα ακολουθούν. Με αυτόν τον τρόπο, αν κάποιος θέλει να προσπεράσει ένα φορτηγό, βρίσκει την κατάλληλη στιγμή απλώς κοιτώντας το πίσω μέρος του.

Η γνωστή τεχνολογική εταιρία υποστηρίζει πως με αυτό το σύστημα μπορούν να αποφευχθούν αρκετά ατυχήματα, ειδικά στις περιπτώσεις όπου ο δρόμος περιορίζεται σε μία ή δύο λωρίδες. Οι οδηγοί δεν θα αναγκάζονται να ανοιχτούν στο αντίθετο ρεύμα στα «τυφλά», αλλά θα έχουν μια καλή εικόνα πριν επιχειρήσουν την προσπέραση.

Το νέο σύστημα της Samsung έχει δοκιμαστεί, όμως τα νέα της φορτηγά δεν κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους. Για να συμβεί αυτό, πρέπει πρώτα να υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία της εταιρίας με τις αρχές κάθε χώρας.

Δείτε πως λειτουργεί το εντυπωσιακό σύστημα των καινούργιων οχημάτων της γνωστής εταιρίας ηλεκτρονικών ειδών:Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...