Τσίπρας: Η συμφωνία είναι δύσκολη, αλλά το Grexit παρελθόν - Αποτρέψαμε τις πιο ακραίες επιδιώξεις ! (video)

«Τα μέτρα θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα υφεσιακές τάσεις»

Δώσαμε μια σκληρή μάχη έξι μήνες τώρα και μέχρι τέλους παλέψαμε προκειμένου να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο,
μια συμφωνία που βοηθήσει να σταθεί η χώρα στα πόδια της, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα στις Βρυξέλλες.
Βρεθήκαμε σε δύσκολες αποφάσεις, σκληρά διλήμματα, τόνισε και παραδέχτηκε πως «η συμφωνία είναι δύσκολη όμως αποτρέψαμε την επιδίωξη για μεταφορά δημόσια περιουσίας στο εξωτερικό, το σχέδιο χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τέλος καταφέραμε σε αυτή τη σκληρή μάχη να κερδίσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους και μία βέβαιη χρηματοδότηση για το μεσοπρόθεσμο διάστημα».

Έχουμε αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη πίσω μας για την αναγκαία αλλαγή σε όλη την Ευρώπη, συνέχισε ο έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να γυρίσουμε στην ανάπτυξη να ξανακερδίσουμε τη χαμένη εθνική μας κυριαρχία.


Παράλληλα, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του «για τη σκληρή μάχη μέχρι τέλους που στο τέλος της ημέρας θα δικαιωθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «η απόφαση σήμερα κρατάει την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας, δίνει δυνατότητες ανάκαμψης, ξέραμε όμως ότι θα είναι μια συμφωνία που η υλοποίησή της είναι δύσκολη. Τα μέτρα θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα υφεσιακές τάσεις, όμως τόσο το αναπτυξιακό πακέτο, η αναδιάρθρωση του χρέους και η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την επόμενη τριετία θα δημιουργήσει την αίσθηση ότι το Grexit αποτελεί παρελθόν».

πηγή : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...