Με ποιο σύστημα βρήκαν 15 κλεμμένα αυτοκίνητα;

Μια νέα τεχνολογία που εφάρμοσε η Opel

Τα επίσημα στοιχεία για το πρώτο εννεάμηνο λειτουργίας του συστήματος συνδεσιμότητας και παροχής άμεσης βοήθειας OnStar, έδωσε στη δημοσιότητα η Opel.

Οι συνολικές επαφές, μέσω τηλεφωνικής κλήσης, της εφαρμογής σε κινητό ή του διακόπτη στο αυτοκίνητα, έφθασαν το 1,5 εκατομμύριο.

Μία από τις δυνατότητες του OnStar είναι να πραγματοποιεί αυτόματα κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας σε περίπτωση ανοίγματος των αερόσακων. Αν ο οδηγός δεν απαντήσει ή ζητήσει βοήθεια, τότε ο τηλεφωνητής επικοινωνεί με τις αρχές για άμεση επέμβαση.

Η υπηρεσία Opel OnStar βοηθά τον ιδιοκτήτη αλλά και την αστυνομία σε περίπτωση κλοπής του αυτοκινήτου. Μέσω σήματος, μπλοκάρεται ο κινητήρας του οχήματος και δεν μπορεί να τεθεί σε λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο βρέθηκαν 15 κλεμμένα αυτοκίνητα, ορισμένα μάλιστα σε άλλη χώρα!

Το σύστημα OnStar είναι διαθέσιμο σε όλη τη γκάμα των επιβατικών της Opel, από το μικρό Adam μέχρι το Insignia, σε 13 ευρωπαϊκές χώρες. Το φθινόπωρο θα προστεθούν και άλλες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Πηγή : newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...